Ohjelma

Ohjelma tulee vielä tarkentumaan!

Esitykset ovat perjantai-iltana ja lauantaina iltapäivällä.

Pelisuunnittelu

Icon 1
Jukka Varsaluoma Tutkija

Esityksessä kerrotaan pelisuunnittelusta ja esitellään lyhyesti pelien tekemiseen liittyvää opetusta Jyväskylän yliopistossa.

Instanssin valojen ohjelmointiohjeistus

Icon 1
Esa-Matti Suuronen ja Joel Lehtonen Cowboy-koodarit

Esa-Matti Suuronen esittelee Instanssin salivalaistuksen toimintaa ja kertoo, kuinka valoja voi yhdistää osaksi kilpailuteoksia.

Joel Lehtonen kertoo lisäksi Elovalo-kuution etäohjauksesta. Myös Elovaloa saa hyödyntää kilpailuteoksien osana.

Valoista lisätietoa sivulta: http://valot.instanssi.org:8080

Funktionaalisreaktiivinen peliohjelmointi ja Elm

Ville Tirronen Tutkija

Lyhyt demonstraatio Elm-kielestä ja siitä, miten tehdään yksinkertainen
selainpeli käyttämättä eventtejä, silmukoita tahi muuttuvia muuttujia.

Linkki esitykseen: http://users.jyu.fi/~aleator/putki/instanssi.html

Musisointia kotikoneella

Icon 1
Vili Kaukonen Instanssi 2012 Musiikkikompon voittaja
Tänä päivänä kotoa löytyvä tietotekniikka mahdollistaa musisointiharrastuksen aloittamisen ilman kalliita laite- ja soitinhankintoja. Esityksessä tehdään lyhyt katsaus tietokoneella tapahtuvan musiikin luomisen maailmaan.

Peli Pythonilla tunnissa

Icon 1
Antti Ruotsalainen Ohjelmoija, pelintekijä

Demonstraatio miten ohjelmoinnin taitava ihminen voi luoda pelin tunnissa Pythonilla ja Pygamella.

Osoite materiaaliin: http://hanshoi.net/instanssi/

OpenGL-ohjelmien debuggaus

Turo Lamminen Peliohjelmoija

Eikö peli pyöri tai demon efekti onnistu? Peliohjelmoinnin ammattilainen näyttää miten ja millaisilla työkaluilla ongelmaa voi etsiä.

Esitelmän materiaali löytyy täältä: https://instanssi.org/uploads/files/glDebug.zip

3D-mallintamisen perusteet

Icon 1
Eetu Rantakangas 3D-mallinnuksen asiantuntija

Kaikki mitä olet halunnut tietää Blenderistä 20 minuutissa.

Esitys jatkuu työpajalla aulassa.

Elovalo

Icon 1
Juho Vepsäläinen ohjelmistosuunnittelija

Juho Vepsäläinen esittelee Elovalo-kuutiota ja sitä varten rakennettua selaimessa toimivaa visuaalista ohjelmointityökalua, Elovalo Webideä.

Elovalo on 512 vokselin kokoinen kolmiulotteinen näyttö. Se on kehitetty alun perin syksyn 2012 Valon kaupunki -tapahtumaa varten. Sittemmin Elovalo on vieraillut Wärk:festissä, Interlight-messuilla Moskovassa ja sähköalan messuilla Dubaissa. Kuutiota ja sitä ohjaavaa sovellusta on kehitetty eteenpäin, jonka terävimpänä kärkenä esitellään Webide.

Työpaja: Arduinon perusteet

Icon 1
Hacklab Jyväskylä

Opit kuinka ledi vilkkuu ja servo pyörii. Ensimmäinen askel omaan robottien maailmanvalloitukseen!

Muistathan ottaa läppärin mukaan. Koneeseen kannattaa ladata jo etukäteen Arduinon ohjelmointiin käytettävä ohjelma osoitteesta http://www.arduino.cc/

EXPA game industry hub

Icon 1
Jonne Harja EXPA-koordinaattori

Jotain mielenkiintoisempaa työtä opintojen tai töiden ohelle?

Syksyllä alkunsa saanut jyväskyläläinen pelialan yhteisö EXPA esittäytyy. EXPA tarjoaa ihmisille mahdollisuuden verkostoitua, oppia ja tehdä omia projekteja pelialan puitteissa. Samalla käsitellään myös Jyväskylän pelialan kehitystä yleensä ottaen.

Viihteelliset pelit opetuskäytössä

Icon 1
Satu Eskelinen Tuleva kieltenopettaja

Opitko sinäkin englantisi peleistä? Tekisitkö läksysi, jos se tarkottaisi pelaamista? Vai tappaisiko koulu pelien ilon? Tähänastisten opetuskokeilujen esittelyä, käytännön haasteita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Luennon kalvot löytyvät osoitteesta: http://zeggo.fi/pelit

Run a Startup - And shorten your life

Icon 1
Kristoffer Lawson Startup entrepreneur

Startups are new businesses, often technology related, that aim for very rapid, scalable growth with unique products, often at the cost of heavy initial losses and immense risk. Facebook, Google, Apple and Christopher Columbus's voyages all began as startups. Co-founder of Seedcamp-winning bank disruptor, Holvi, and founder of the Alternative Party demoparty talks about the grim reality of trying to change the world and the cold facts behind all the media hype.

Pizzanautti

Icon 1
Alexander Hanhikoski

Pizzanautti on sähköinen ruuantilauspalvelu, jonka avulla voi tilata ravintolaruokaa kotiin lähellä olevista ravintoloista. Esitys käsittelee Pizzanautti.fi -palvelua, sen teknistä toteutusta ja liiketoiminnallisia haasteita.

Pikseliähkyn Andrew Paterson vierailee / Pixelache Network meeting

Andrew Paterson, Live Herring

Tervetuloa juttelemaan Pikseliähkyn/Pixelversityn Andrewn ja Live Herringin kanssa yhteistyökuvioista - tai muuten vain kuuntelemaan. Tapaamisen kieli on englanti.

Pixelache is a transdisciplinary platform for experimental art, design, research and activism in Helsinki (Finland). Amongst our fields of interest are: experimental interaction and electronics; bioarts and art-science culture; VJ culture and audiovisual performances; media literacy and engaging environmental issues.

Outreach and education coordinator & facilitator Andrew Paterson will be visiting Jyväskylä to meet central-Finland based practitioners and researchers interested in the above fields, to explore collaboration with Live Herring and other partners.

Tekoälyn tehtävät peleissä

Icon 1
Richard Domander Opiskelija

Esitys käsittelee tekoälyn eri rooleja peleissä, ja tarkastelee mitä hyvä tekoäly tarkoittaa eri peleissä ja peligenreissä.

Interaktiiviseen osuuteen liityvä tekoälyn ajovideo löytyy osoitteesta: www.youtube.com/watch?v=FvSC-SRZn1M Kanava, jolla tekoälyn ajoa voi kommentoida on #TORCSBotStudy @ IRCnet

Bitcoin: Mullistava nettivaluutta

Icon 1
Henry Brade Bittiraha.fi

Bitcoin on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva digitaalinen valuutta, josta on kehittymässä Internetissä laajalti hyväksytty maksuväline.

Mikä Bitcoin oikein on? Miten se toimii? Onko se turvallinen? Miten voin hyödyntää Bitcoinia omassa projektissani? Tässä esityksessä saat vastauksen näihin kysymyksiin.

Biomekaanista poppia

Icon 1
Unzyme Biomekaanista poppia

Kauniit melodiat, rock-biisien energia ja nykyaikainen elektroninen soundi ovat Unzymen tunnuspiirteitä. Unzyme julkaisee pian toisen albuminsa, joka laajentaa muutaman vuoden takaisen debyyttialbumi Brainforestin paradigmaa. Muun muassa Pet Shop Boys, Prodigy, Pendulum, Röyksopp, CMX, Apulanta ja Kent ovat innoittaneet Unzymen kappaleita. Synteettisten soitinten ja tehokkaiden rytmien yllä soi Joona Nuutisen laulu. Sanoituksissa käsitellään ihmissuhdeviisauksien lisäksi erikoisempiakin aiheita, kuten esimerkiksi eutanasiaa ja tunneliseikkailuja. 

Unzymellä on vahva tee-se-itse -asenne ja syvä kiinnostus tekniikan mahdollisuuksiin. Esimerkiksi valoshow on ohjelmoitu seuraamaan kappaleiden osia, soitettiin ne missä järjestyksessä tai tahdissa tahansa. LIsäksi suurinta osaa soittimista on vahvasti muokattu biomekaanisen popin soittamiseen sopiviksi. Bändi on myös rakentanut omia soittimiaan kierrätyselektroniikasta. Biisit miksataan ja efektoidaan langattomasti ja ohjelmallisesti iPadeilla. Lähes jokainen keikka lähetetään nettiin, ja niitä ohjataan etänä Uruguaysta käsin. Livebändinä Unzyme on energinen, kaunis ja erikoisine laitteineen mieleenpainuva kokemus. Oheistuotteina myydään esimerkiksi laboratoriotakkeja ja koeputkia.