Ohjelma

Työpaja: Let's make a demo 1.1

Työpajatila
Icon 1
Paavo "The Old Dude" Nieminen Yliopisto-opettaja, tutkija, demomies

TL;DR: Koko tapahtuman kestävä työpaja, jossa opastetaan demon tekemisessä.

Huippusuosittu Paavon Demopaja nähdään Instansseilla tänäkin vuonna. Tahdoit sitten oppia ihan tietokonegrafiikan perusteita tai löytää sysäyksen aloittaa seuraavan Megademosi koodauksen, demopajalla on varmasti sinulle tarjottavaa. Demopaja on laadittu mahdollisimman aloittelijaystävälliseksi, ennalta ei siis tarvitse välttämättä osata vielä edes lukea tai kirjoittaa saadaksesi työpajan päätteeksi ikioman ensientrysi Instanssi-Demokompoon!

Työpaja kestää koko tapahtuman ajan ja osallistujat saavat edetä omaan tahtiinsa.

Träkkerityöpaja

Työpajatila
Icon 1
Elias "pumpuli" Linjama
Tracker-musiikki työpaja. Työpajassa tutustutaan tracker-musiikin https://en.wikipedia.org/wiki/Music_tracker tekemiseen alaa ja askarrellaan hyvällä pöhinällä seuraavia Instanssi-musiikki hittejä. Työpajan alkuun tarjotaan yleishyödyllistä infoa tekniikoista ja työkaluista, ja koko työpajan ajan on saatavissa neuvontaa ja ohjeita. Tuotetut teokset saa ja kannattaa entryttää Instanssi Musiikki-kompoon - ken ties, paras tracker-teos saattaa saada ylimääräisen kunnianosoituksen ;3 Työpajaan kannattaa tuoda oma laite (suosittelemme tietokonetta), johon voi asentaa ilmaisen MilkyTracker -sovelluksen, jotta pääsee heti säveltämään.

Rautalaite LIVE - Closet (Hybrid JKL, FEMA)

Icon 1
Kaaosradio, Closet live

Closet esiintyy päälavan tuntumassa.


"Acid, techno, old skool, hardware, äänimoduulit. Näihin aihepiireihin liittyy artistinimeä 'closet' kantavan Jyväskyläläisen miehen musiikilliset mieltymykset. Closetin tarina on nimensä mukaisesti saanut alkunsa hyvin pienessä komeron kaltaisessa tilassa, jossa artistimme ryhtyi joitain vuosia sitten luomaan elektronisia äänimaailmoja aluksi välineinään vain rumpukone, syntetisaattori, mikseri ja kuulokkeet. Sittemmin pienestä komerosta on tultu ulos, studiokalusto on hieman laajentunut ja esiintymäänkin mies on päässyt jo useamman kerran liveteknon merkeissä.
Closet arvostaa erityisen paljon underground-kulttuuria ja juuri tämä hieno kulttuuri mahdollistaa matalaa profiilia kantavan työskentelyn reivimusiikin parissa.
'closet' on artistillemme ennen kaikkea mielentila, joka kulkee esiintyjän mukana riippumatta siitä missä hänen musisointinsa milloinkin tapahtuu."

Rautalaite LIVE - Force Under

Icon 1
Kaaosradio, Force Under live

Force Under esiintyy päälavan tuntumassa.


"Force Under tuo analogista lämpöä digitaalisen tekemisen keskelle.
Force Under eli JuhoAP/Artificial People/Cubicle/Aamu soittaa Instansseilla syvältä kumpuavaa mutta leikkisää omaehtoista teknoa rautaliven muodossa. Tietokone on korvattu MPC:llä ja VST-pluginit analogisyntikoilla ja efektipedaaleilla. Settien pohjat tehdään jokaista keikkaa varten erikseen ja syntikoita ruuvataan livenä niin paljon kuin vain yksin ehtii. Et taatusti ole kuullut tätä aiemmin, etkä tule toiste kuulemaan!"

Kaaosradio Dj's + guests

Icon 1
Kaaosradio

Kaaosradion DJ:t ja vieraat soittavat setin.

Modulaarisyntikkatyöpaja

Työpajatila
Icon 1
Elias "pumpuli" Linjama
Työpajassa tutustutaan modulaarisyntetisaattorien ihmeelliseen maailmaan.

Rautalaite LIVE - Tero C64

Icon 1
Kaaosradio, Tero 64 live

Tero 64 esiintyy päälavan tuntumassa.


"Vuonna 2020 tavalliset ihmiset pakenevat maailman ahdistusta kännyköiden ja tietokoneiden virtuaalimaailmoihin. Tero Mäyränen kärvistelee päivittäin normaalissa IT-toimistotyössä, mutta tietokoneiden ja modeemien virtuaalimaailmassa hänen nimensä on Deetsay, myyttinen Amigalla ja kuusnelosella demoja koodaava muusikko. Hänen tuplasalainen identiteettinsä on dA JoRMaS! -taidekollektiivin Pekka Pou, jonka tuotantoa on arvostettu viime vuosina mm. Boozedrome Amiga-HC-kilvoitteluissa. Teron "First Blood" ja "Cracker's Revenge" -levyjä pidetään vuosituhannen alun mikromusiikkibuumin kotimaisina klassikoina."

Rautalaite LIVE - Healium

Icon 1
Kaaosradio, Healium live

Healium esiintyy päälavan tuntumassa.


"Healium on naristellut syntikoitaan jo parisen vuosikymmentä. Soundin pohjana on acidille ominaisesti toki klassiset Rolandin TB-303:t, mutta muistakin laitteista revitään irti kaikki, mitä tarvitaan tukevan teknon tekemiseen.
Pojat ovat remixanneet mm. Art of trancea, Union Jackia, Solarstonea ja DJ Wankia, ja siksipä seteissä kuullaankin yleensä oman tuotannon lisäksi mehevän happoisia väännöksiä muiden hiteistä. Luvassa siis takuuvarmaa jytinää, surinaa ja piipitystä hienostuneempaankin makuun."

Kaaosradio Dj's + guests

Icon 1
Kaaosradio

Kaaosradion DJ:t soittavat setin.