Instanssi 2012 - ohjelma

Instanssi 2012:n ohjelma. Mahdollisista muutoksista laitetaan viestit twitteriin, Facebook-tapahtumaan, Google+-sivulle ja blogiin, joten yksi tai kaikki seurantaan. :-)

Esitykset

Tervetulotoivotus & esittelyjä

Heikki deggis Salo

Heikki Salo

Instanssi 2012 -työryhmän puheenjohtaja

Heikki sanoo vartin aikana kaksi kertaa "Tervetuloa!" ja kertoo, mitä täällä oikein tapahtuu.

Mitä on avoin data ja mitä Suomessa tapahtuu nyt?

Antti Poikola

Antti Poikola

yrittäjä, tutkija, konsultti

Antti Poikola kertoo, mistä avoimessa datassa on kyse ja mitä liikehdintää Suomessa on tällä hetkellä. Esityksen yhteydessä esitellään, mitä avoimeen dataan liittyviä kuvioita Instansseilla on tarjolla.

soRvi - avoimen datan työkalupakki R-kielelle

Leo Lahti Juuso Parkkinen

Leo Lahti, Juuso Parkkinen

tukijat, sovelluskehittäjät

Leo ja Juuso esittelevät Sorvi-työkalupakettia ja näyttävät, mitä sillä voi tehdä. Tätä voi käyttää sekä jatkokehittää esim. uusien avattujen datasettien kanssa Instansseilla. Sorvista on tuhti tietopaketti Apps4Finland-sivustolla. Sorvi voitti Yksityinen datan avaus -sarjan.

All 1kt:n softasyntikka

Paavo Nieminen

Paavo Nieminen

tutkija, muusikko

Paavo esittelee yhden pikkiriikkisen reaaliaikaisen softasyntetisaattorin syntyvaiheet ja prosessista kerätyt kantapääopetukset. Syntikka on esityksen jälkeen haettavissa omaan käyttöön! (vertailun vuoksi: ei-optimoitu JPEG-kuva Paavosta on 3,77 kt. Terv. webmaster)

Vielä yksi johdatus konemusiikkiin

Sauli Korhonen

Sauli Korhonen

muusikko, skenekonkari

Sauli tunnetaan takavuosilta muun muassa Tekotuotanto-ryhmästä sekä pseudonyymien King Thrill ja Rage Manifesto takaa. Sauli-setä opastaa konemusiikkiharrastuksen pariin.

Instanssin valot - EffectServer

Sauli Korhonen

Esa-Matti Suuronen

geek

Esa-Matti Suuronen esittelee, miten kävijät ja teokset voivat käyttää Instanssin valaistusta (50 kpl DMX Led-valonheittimiä). Valot ovat esityksen jälkeen käytettävissä sunnuntaihin asti.

Moleman 2 Demoscene - The Art Of The Algorithms

Moleman 2

Moleman 2 -dokumenttielokuva

Vasta Euroopassa ensiesityksensä saanut unkarilainen dokumenttielokuva Moleman 2 -dokumentti Demoscene – The Art of the Algorithms esitetään Instansseilla perjantain ja lauantain välisenä yönä! Moleman 2 on tätä esitystä varten suomeksi tekstitetty.

Hacklab Jyväskylä

hacklab

Hacklab Jyväskylä

Hacklab Jyväskylä on paikalla koko Instanssien ajan ja esittelee lauantaina toimintaansa. Hacklabin pisteellä voit kokeilla Arduinoja ja kokeilla 3D-printtaamista. Arduinoista ja 3D-printtaamisesta lisätietoja täällä.

Datajournalismia Jyväskylään!

hacklab

Jarno Liski

Jyväskylän ylioppilaslehden päätoimittaja

Jarno Liski esittelee journalistia ja juridisia lähtökohtia datan avaamiseen ja sen jalostamiseen uutisiksi.

Tekotyperyys - tahallaan väärin toimivat älykkäät agentit

hacklab

Richard Domander

opiskelija, asiantuntija

Mitä tarkoittaa agentin uskottavuus? Entä mitä on tekotyperyys? Miten se eroaa huonosta tekoälystä? Miten tekotyperät, uskottavat agentit voisivat mahdollistaa viihdyttävämpiä pelejä? Kaikkiin näihin kysymyksiin (ja muihin) vastaus maailmanlopun Instansseilla 2012.

Demoscenen tyylilajit ja niiden kehitys 80-luvulta nykypäivään

nosfe

Pilvari Nosfe Pirtola

Taiteilija, demoparta

"Demoscenen tyylilajit ja niiden kehitys 80-luvulta nykypäivään" ja esittelee samalla parhaat palat eri tyylilajeista.

Ihmisen ja koneen välinen taide

nosfe

Kari A. Hintikka

Tieke ry:n erityisasiantuntija, tietotekniikka-kolumnisti

Ihmisen ja koneen sulautumista on haaveiltu pitkään. Mutta onko siitä taiteeksi? Esittelyssä kyborgitaiteen ja -tutkimuksen klassikoita, muun muassa Stelarc, Mark Paulinen tappajarobottisirkus ja Hirosti Ishiguro - maailman ensimmäinen klooniandroidi.

Iron Sky: Operation Highjump

nosfe

Iron Sky: Operation Highjump

Yksi laajimmista yhteisöllisesti kehitetyistä peleistä.

Maailmanmainetta niittäneeseen elokuvaan Iron Sky liittyvä peliprojekti Iron Sky: Operation Highjump on esillä Instansseilla. Peliprojekti on yksi laajimpia yhteisöllisesti kehitettyä pelejä. Tapio Honkonen tulee Instansseille lauantaina kertomaan tarkemmin projektista ja siitä, miten pelin kehittämiseen voi osallistua. Ensimmäisiä peliin liittyviä julkaisuja tullaan näkemään hyvin pian.

Robocode

Robocode

Robocode-ottelut

Instansseilla järjestetään kolmet juonnetut Robocode-ottelut, perjantain näytösottelu, lauantain semifinaali ja sunnuntain finaali. Robocoden juontaa Rage Manifesto + kaksi asiantuntijaa.

Instanssi Musiikki

Robocode

Musiikkikompo

Instanssin musiikkikompossa kilpailevat teokset kuunnellaan peräkkäin. Teoksien jättäjillä on halutessaan mahdollisuus esitellä/pitchata teosta ennen sen esittämistä. Lisää tietoa Kompot-sivulla.

Instanssi Scraper

Robocode

Scraperkompo

Kompossa esitellään scraper-kisaan osallistuvat teokset. Esittelyn yhteydessä scrapereiden tekijöillä on mahdollisuus esitellä/pitchata teosta. Lisää tietoa Kompot-sivulla.

Instanssi Grafiikka

Robocode

Grafiikkakompo

Kompossa esitellään grafiikkakisaan osallistuvat teokset. Esittelyn yhteydessä kuvien tekijöillä on mahdollisuus esitellä/pitchata teosta. Lisää tietoa Kompot-sivulla.

Instanssi Summamutikka

Robocode

Summamutikkakompo

Kompossa esitellään summamutikkakisaan osallistuvat teokset. Esittelyn yhteydessä kuvien tekijöillä on mahdollisuus esitellä/pitchata teosta tai olla itse teos. Teokset voivat hyödyntää ohjelmoitavaa salivalaistusta. Ei mitään hajua, mitä tästä tulee. Lisää tietoa Kompot-sivulla.

Instanssi demo & Instanssi pikkiriikkinen demo

Robocode

Instanssi demo & Instanssi pikkiriikkinen demo

Kompossa esitellään demosarjoihin osallistuvat ohjelmoidut teokset, jotka voivat hyödyntää ohjelmoitavaa salivalaistusta. Esittelyn yhteydessä kuvien tekijöillä on mahdollisuus esitellä/pitchata teosta. Lisää tietoa Kompot-sivulla.

Scorched Earth

Robocode

Scorched Earth

50 erän Scorched Earth die hard -turnaus. Die hard tarkoittaa eeppistä. Eriä on tosi monta.