Ohjelma

Työpaja: Let's Make a Demo 1.3

Työpajatila
Icon 1
Paavo "The Old Dude" Nieminen Yliopisto-opettaja, tutkija, demomies

TL;DR: Koko tapahtuman kestävä työpaja, jossa opastetaan demon tekemisessä.


Huippusuosittu Paavon Demopaja nähdään Instansseilla tänäkin vuonna. Tahdoit sitten oppia ihan tietokonegrafiikan perusteita tai löytää sysäyksen aloittaa seuraavan Megademosi koodauksen, demopajalla on varmasti sinulle tarjottavaa. Demopaja on laadittu mahdollisimman aloittelijaystävälliseksi, ennalta ei siis tarvitse välttämättä osata vielä edes lukea tai kirjoittaa saadaksesi työpajan päätteeksi ikioman ensientrysi Instanssi-Demokompoon!


Työpajan alkuun Paavo "The Old Dude" tulee pitämään pienen esittelyn aiheesta päälavalle. Työpaja kestää koko tapahtuman ajan ja osallistujat saavat edetä omaan tahtiinsa. Ohjausta demon tekemiseen on tapahtumapaikalla seuraavasti:


Torstai
19:30 - 23:30
Perjantai
14:00 - 18:00
Lauantai
14:00 - 18:00


Työpaja: DJ Työpaja / Open Decks feat. Kaaosradio

Päälavan tuntumassa
Icon 1
Danacat DJ

Danacat opettaa kuinka mixataan biisejä yhteen käyttämällä looppeja, biisejä kuuntelemalla ja ilman synciä. Sopivat musagenret tähän opetteluun on esim. techno, trance, house, jota löytyy Danan muistitikuilta ja DJ läppäriltä. Alun luennon jälkeen vuorossa Open Decks, jolloin kaikki halukkaat voivat tulla kokeilemaan mixausta. Danan rautaiset hermot eivät petä vaikka et heti oppisikaan! Kaikki aloittavat alusta, oma tuntuma mixaamiseen tulee vain soittamalla ja oppimalla miten biitit sulautuvat yhteen.

Open Decks varaustaulukko tulee nähtäville Kaaospisteelle. Lue QR-koodi puhelimellasi, tai klikkaa <tästä linkistä> taulukko auki. Kirjoita nimesi taulukkoon aikajanalle, sekä mahdollinen genretoive. (huom. ethän pyyhi toisen varaamia aikoja yli). Näin Dana näkee ketkä ovat halukkaita tulla soittelemaan!

Työpaja: Varjostimet

Päälavalla alku, Työpajatilassa jatko
Icon 1
Pumpuli Taiteilija

Kiinnostaako Varjostimien näytösottelu, mutta shader-koodaustaidot vielä puuttuvat tai ovat hieman ruosteessa? Ei hätää, sillä Pumpuli järjestää halukkaille pienen Varjostintyöpajan, jossa shaderkoodauksen perusteita käydään hieman läpi. Lisäksi varsinaisessa varjostinkilpailussa saa käyttää kompotiimin tarjoamaa lunttimateriaalia. Rohkeasti mukaan varjostamaan!

Sauna

Takapiha
Icon 1
Löylyfunktio Sauna, Peräkärry

Saunassa saunotaan. Peräkärrysauna Löylyfunktio palvelee Instanssikävijöitä seuraavanlaisesti:

Perjantai - Friday

Miesten vuoro / Men's turn
19:00 - 20:00

Sekavuoro / Unisex sauna

20:00 - 21:30

Naisten vuoro / Women's turn

21:30 - 22:30

Sekavuoro / Unisex sauna

22:30 ->

Lauantai - Saturday

Naisten vuoro / Women's turn
19:30 - 20:00

Sekavuoro / Unisex sauna

20:00 ->

(Jos toivot vielä lauantaille erillisvuoroa, pyydä sellaista infosta.)

Konsertti: DJ Satai

Päälava
Icon 1
DJ Satai DJ

Genret: game music, dance

Jyväskyläläinen DJ Satai päätti vuonna 2016 toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa DJ-hommista. Aluksi harrastuksena, mutta hyvin nopeasti hän alkoi saamaan keikkoja ja on tähän päivään mennessä jo saavuttanut paljon, ja keikkoja on ollut mm. Club Onniteekissä, Summerdancessä ja HitMmix Jysäri-risteilyllä.

Satai tykkää kovasti ysäristä ja tarjoaakin kuulijoilleen myös vähemmän kuultuja ysäriharvinaisuuksia, mutta myös niitä tutuksi tulleita jyystöhittejä. Ysärin lisäksi DJ Satai soittaa muitakin genrejä, mm. loungea, tranceä, synthwavea ja kasaria.

Internetin ihmeellisessä maailmassa hänellä on oma dance painotteinen show Eurotantsut, joka tulee aina keskiviikkoisin Kuhan.fm:ltä sekä Satain omalta Twitch kanavalta. Joskus Satai käy pyörähtämässä Kaaosradion studiolla live striimeissä, sekä on mukana NOE (NoOneElse Dj’s) kollektiivissa.

Hän on myös tehnyt HitMixin Retroradioon Kuukauden Artisti -osiota.

DJ Satai soitteli Dj-setin Instansseilla vuonna 2020, ja tänävuonna hän tarjoilee remixejä klassikkopelien tunnusmusiikeista, sillä Sataikin on aikoinaan viettänyt monet illat palaten erilaisia tietokonepelejä.


Linkkejä:

https://soundcloud.com/satai-90750564
https://www.mixcloud.com/satai
https://www.twitch.tv/djsatai

Kompostudio

Päälava
Icon 1
Instanssi

Uutta Instansseilla!


Kompostudiossa alan asiantuntijat™ käyvät läpi kompoblokissa nähtyjä entryjä ja keskustelevat niistä. Kompostudioon saa kuka vain ilmoittautua vapaaehtoiseksi keskustelemaan haluamastaan komposta, jos siis koet olevasi alan tietäjä, kysy lisää AV-tiskiltä!

---

In the Compo Studio, experts™ will gather to discuss the entries seen in previous compo block. If you feel like an expert, feel free to join some of the Compo Studios by signing up at the AV-deck!


Kompostudiot:


Pe
n. 21:00
Vikkelä grafiikka, Vikkelä musiikki

n. 23:30
Summamutikka
La
n. 19:00
Grafiikka, Musiikki
Su
n. 00:30
Pikkiriikkinen Demo, Instanssi Demo


Konsertti: Rautalaite LIVE - Helaku/Raztaman

Päälava
Icon 1
Helaku/Raztaman

Genret: Kaikki

Enonkosken korvessa asusteleva Raztaman kuuluu Kaaosradion ydintiimiin. Hän on tuottanut musiikkia jo yli 30 vuotta (!). Tuottaminen sai alkunsa Amigan soundtrackerillä ja syntikoilla, vaikka sitä ennen hän olikin jo fiilistellyt sähköuruilla.

Nykyään hän käyttää paljon eri hardwarea, softapuolelta käytössä ovat Renoise ja Ableton. Hänelle onkin on kasaantunut megalomaniasta johtuen läjä soittimia, joista hän on valinnut Instansseille soitettavaksi nämä hardware laitteet: Korg ESX-1, Behringer TD-3, Cyclone TT-303, Korg Monologue ja Arturia Drumbrute. Luvassa kaaosmielistä syväulotteista musiikkia toisesta ulottuvuudesta jossa genrerajoja ei ole.

Linkkejä:    
https://helaku.bandcamp.com/
https://distrokid.com/hyperfollow/helaku

Varjostimien näytösottelu

Päälava
Kilpailu

Suuren maailman partyilta tuttu "Shader Showdown" -kilpailu saapuu ensimmäistä kertaa myös Instanssiin! Kilpailussa osallistujat pääsevät koodaamaan GLSL-shadereita livenä yleisön seuratessa koodia ja sen tuottamaa kuvaa. Kirjoitettavat shaderit ovat fragment-shadereita, joiden koodi ajetaan jokaiselle ruutupikselille. Kuvan tuottamiseksi käytettävissä olevia tietoja ovat käsittelyssä olevan pikselin koordinaatit ja taustamusiikin taajuusesitys.


Shaderkoodausta voi harjoitella internetistä löytyvillä tutoriaaleilla ja esimerkiksi https://www.shadertoy.com/ :n kaltaisilla työkaluilla, jotka tarjoavat valmiiksi livenä päivittyvän kanvaasin, jolle shaderia voi ryhtyä kirjoittamaan. Mikäli shadereita ei ole tullut paljoa väänneltyä aiemmin ja sanalla sanoen kuumottaa saako mitään aikaiseksi, kilpailussa saa käyttää apuna järjestäjien tarjoamia paperisia referenssimateriaaleja joista voi luntata koodia esim. yksinkertaisiin raymarch SDF:iin. Voit tutustua myös näytösotteluissa käytettävään bonzomaticciin.


Kilpailu järjestetään turnauskierroksina, joissa liveäänestykseen perustuvalla pisteytyksellä parhaat pääsevät jatkoon seuraaviin otteluihin.


Ilmoittaudu osallistujaksi kompomaatissa (link) ! Ilmoittautumisaikaa on Lauantaille klo 12:30 asti, mutta ilmoittauduthan mahdollisimman pian mikäli haluat osallistua.


Turnaus järjestetään kokonaisuudessaan Lauantaina seuraavan aikataulun mukaisesti:


Pudotuspelit
13:00 - 15:30
Finaali
22:00 - 22:30


Turnausformaatti ja pudotuserien tarkemmat aikataulut julkaistaan myöhemmin.


Teknisiä lisätietoja julkaistaan myöhemmin.


Konsertti: DJ Avenum

Päälava
Icon 1
DJ Avenum DJ

Genret: Progressive House

Jyväskyläläisellä DJ Avenum:illa on jo pitkä musiikkitausta, mutta DJ hommat alkoivat kiinnostamaan vuonna 2016. Tällöin soittolistat koostuivat suurimmaksi osaksi klassisesta trancestä (uplifting, melodic). Ajan mittaan soittaminen alkoi löytämään uusia muotoja ja genrejä.

Avenum on tuottanut omaa musiikkia säännöllisen epäsäännöllisesti trancestä downtempoon vuodesta 2011 lähtien. Tunnetuimpia löytyy mm. Assembly- ja Instanssi tapahtumien arkistoista, ja välillä niitä voi kuulla myös demoscene-musiikkia soittavista nettiradiosta.

DJ Avenum soitti ensimmäisen DJ keikan Instansseilla vuonna 2020, genrejä oli full-on psytrance. Sen jälkeen tyylilaji on vahvasti painottunut progressiiviseen houseen.
Tänä vuonna Avenum soittaa setin usvaisen maalailevaa progressiivista housea.

Linkkejä:
https://soundcloud.com/Avenum
https://www.mixcloud.com/Avenum/


Konsertti: Rautalaite LIVE - Haagahappo

Päälava
Icon 1
Haagahappo

Genret: House, Tekno, Acid

Haagahapon taustalta löytyy kaksi alkujaan Jyväskyläläistä miestä; Mikko Levänen ja Pekka Vuori.
Haagahappo (aka. “haagis”) sai alkunsa vuonna 2017, kun Mikko oli hiljattain muuttanut Helsinkiin Etelä-Haagaan ja eräänä syksyisenä viikonloppuna he viettivät jamitteluviikonlopun konemusan merkeissä Mikon asunnolla. Tuolloin näki päivänhämäränsä Haagiksen ensimmäinen livekappale nimeltään Cannon.

Haagahapon tuotannossa olennaisinta on, että musiikillinen toiminta perustuu “rautaliveen” eli hardware-soittimet ovat tulilla, niin äänityksissä, kuin lavalla.
Tyylilajeissa liikutaan house, teknon ja acidin maailmoissa ja suomivokaalit ovat myös herkästi läsnä.

Haagahappo on esiintynyt livenä aiemmin vain yksityisissä bileissä, ja nyt on tullut vihdoin aika debytoida lavalla julkisessa tapahtumassa, johon Instanssi tarjoaa loistavat puitteet!

https://soundcloud.com/haagahappo
https://www.instagram.com/haagahappo/