Ohjelma

Tanssipelipiste avoinna läpi koko viikonlopun

Icon 1
Max Mäkelä Tanssipelaaja

Tule tanssipelaamaan Instanssin tanssipelipisteelle! Paikalla on esittelijä Suomen Tanssipelaajat ry:stä.

Tanssipelit ovat rytmipelejä, joissa painellaan jaloilla painikkeita musiikin tahtiin. Näytöllä näkyy ohjeet, joihin reagoidaan. Tanssipelaaminen soveltuu niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin rytmipelien harrastajille.

Kokemuksia demon työstämisen mahdollisista mokista ja hyvistä käytännöistä

Päälava
Icon 1
Sampo "branch^Ivory" Savilampi IT-Suunnittelija

Demojen tekeminen on jatkuvaa oppimista mutta erityisesti alussa tekee usein paljon virheitä. Esitys kertoo yli kymmenen vuoden kokemuksella mahdollisista ongelmista ja hyvistä käytännöistä monenlaisten demojen tekemisessä. Esityksen sisältö ei ole mikään tiukka ohjesääntö kuinka demoja tulee tehdä mutta pyrkii antamaan mahdollisia vihjeitä ja esimerkkitapauksia mitä demoja tehdessä voi tulla eteen.

Demotyöpaja

Icon 1
Lauri “shaiggon” Saikkonen ja Pauli “msqrt” Kemppinen Digitaalisen median ammattiainekerho DOT ry

Tässä työpajassa johdatamme osallistujat demojen tekemiseen helpoilla työkaluilla. Työpajassa näytetään kuinka toteutetaan muutamia yksinkertaisia efektejä, kuinka ne synkataan musiikin tahtiin ja annetaan ideoita harrastuksen viemiseen eteenpäin.


Demopajaa on pitämässä Lauri “shaiggon” Saikkonen ja Pauli “msqrt” Kemppinen, joilla on kokemusta demojen tekemisestä. Molemmat ovat myös olleet järjestämässä Otaniemessä pidettävää Graffathon-tapahtumaa, jossa viikonlopun aikana häkkäillään demoja kasaan. He ovat myös aktiivisia DOT ry:ssä, joka keskittyy digitaaliseen mediaan ja demoskeneen Otaniemessä.


Työkaluina käytämme Processing -ohjelmointiympäristöä ja Rocket -synkkaustyökalua. Vetäjät tarjoavat apua ongelmatilanteissa, ja myös muista tekniikoista saa kysyä.

Hacklabin avoimet ovet

Keskikatu 18A:n pommisuoja
Icon 1
Hacklab JKL

Hacklab Jyväskylä tarjoaa Instanssin kävijöille mahdollisuuden päästä tutustumaan labran sielunelämään. Mikäkö on hacklab? Hacklabit ovat ympäri Suomea toimivia harrastusvoimin ylläpidettyjä työskentelytiloja, joiden jäseneksi kuka tahansa voi liittyä ja ryhtyä työstämään niissä omia projektejaan. Jyväskylän hacklab sijaitsee aivan lukiota vastapäätä, joten matka sinne on varsin lyhyt. Tule tutustumaan ja liity!

Pula-ajan Intranet

Icon 1
Joel Lehtonen mastopoika

Brexit, Trump ja muut maailmanlopun merkit ovat jo täällä. Mitä jos Internettikin sammuu? Joel Lehtonen Keski-Suomen radioamatööreistä esittelee harrastusvoimin Keski-Suomen alueelle rakennettua lupavapaata IP-pohjaista radioverkkoa, joka toimii 5GHz:n WLAN-alueella.

Auto amati koulu -turnaus

Icon 1
Raafael "Papumaja" Juntti

Amistech Games ilmoittautui Instanssi 2017 -tapahtuman sponsoriksi kymmenellä aktivointikoodilla My Summer Car peliin. Tämän kunniaksi järjestetään Auto ammati koulu -turnaus, jossa pääset oppimaan autonrakennusta, tai koettamaan jo kartuttamiasi taitoja muita osallistujia vastaan.

Osallistuminen ei siis vaadi My Summer Car -pelin omistusta - pelejä löytyy kymmenelle halukkaalle (peliä ei lahjoiteta omaksi, vaan sitä pelataan tapahtuman tarjoamalla tunnuksella). Auto ammati koulussa kisataan siitä, kuka saa nopeiten rassattua Satsumansa katsastuskuntoon. Turnaus järjestetään lauantai-sunnuntaiyönä. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Tarjolla luonnollisesti huikeita teemapalkintoja!

Kylmiltään turnaukseen ei tarvitse lähteä vaan amati koulun opettaja Raafael "Papumaja" Juntti ja työharjoittelijat opastavat aloittelevat autonrassaajat pelin saloihin perjantai-lauantai-yönä.


Säännöt ja muuta hyödyllistä:

https://instanssi.org/uploads/files/Autoamiksen_saannot.pdf