Viuhva 2
by wabe
Tarkoituksena oli laajentaa ymmärrystä 3D-grafiikkaohjelmoinnista Niemisen Paavon järjestämän tietokonegrafiikan perusteet -kurssin jälkeen. Etenkin kameran liikuttelu, matriisimöröt ja shaderit jäivät (erinomaisesta kurssista huolimatta) vielä mysteereiksi. Sitä tulikin sitten kokeiltua ja lisäiltyä demoon sitä sun tätä seuraten tutoriaaleja tältä sivustolta, suosittelen! (https://learnopengl.com/).
Ohjelmointityökalut, kirjastot ja teknologiat:
-Kotlin (sovelluslogiikka)
-OpenGLES2 (grafiikan piirtäminen)
-libGDX (ikkunointi, syötteet, assettien lataus/hallinnointi sekä muut lisähöysteet...)
Sävellys- ja synkronointityökalut:
-Renoise / Lua script
Grafiikkatyökalut:
-Krita
Kompon järjestäjille:
ZIP-paketissa on skripti Linuxia varten (run_linux_fullscreen_party.sh), jonka pitäisi käynnistää demo kokoruudulla 1920x1080 resoluutiolla ja muodostaa yhteys valoserveriin (valot.party). Demo tukee siis salivalaistusta! Valojen toimivuus ilmenee ainakin siitä, että demo sammuttaa kaikki valot heti alussa ja rupeaa myöhemmin vilkuttamaan salin etuosassa olevia valoja aktiivisesti.
Jos demo ei käynnisty ja heittää exception-erroria liittyen framebuffereihin, niin se valitettavasti tarkoittaa sitä, että kyseinen näytönohjain ei tue framebuffereita, joissa voidaan jakaa depth ja stencil -osiot eri framebufferien kesken. En osannut / ehtinyt korjata tätä riippuvuutta pois. Ei toimi esim. omalla nvidia gtx660 -näyttiksellä ollenkaan, mutta läppärillä toimii Intelin integroidun näyttiksen voimin. Jos näin siis käy, niin voin tuoda oman läppärini esitystä varten.
Varmaan jotain pieniä päivityksiä liittyen salivaloihin tulee vielä lauantaina.
Vaatimukset:
-Java Runtime 1.8 >
-Näytönohjaimen tuki jaetuille depth ja stencil buffereille (tää on ihan lottopeliä)