Ohjelma

4k-introjen intro

Työpajatila
Icon 1
Paavo Nieminen tutkija, 4k:n asiantuntija

edit: Siirretty alkamaan klo 22.00. Vanha aika oli 21.30.

Aloittelijan työpaja pienten audiovisuaalisten ihmeiden tekemiseen. Mikäli olet koskaan miettinyt kuinka demo puristetaan neljään kilotavuun, nyt on mahdollisuus harjoitella ohjatusti oman 4k-entryn tuottamista Instanssin Pikkiriikkinen demo -kompoon.

Ota työpajaan mukaan oma tietokone demon työstämistä varten tai tule katsomaan, mitä muut saavat aikaiseksi.

Lukkojen tiirikointityöpaja

Työpajatila
Icon 1
Marko Silokunnas hakkeri

Hacklab Jkl järjestää lukkotyöpajan, jossa tutustutaan yksinkertaisimpien lukkojen turvamekanismeihin ja tarkastellaan menetelmiä, joilla lukkojen turvallisuutta pyritään parantamaan. Lukkoja tiirikoidaan auki ja niiden hyvistä ja huonoista puolista keskustellaan.

MilkyTracker-työpaja

Ruokala
Icon 1
Elias Linjama muusikko

Tule tutustumaan MilkyTracker-ohjelmaan ja tekemään kappaleita asiantuntijan avustamana työpajassa. Ota työpajaan mukaan oma tietokone. MilkyTrackerin saat ilmaiseksi netistä. Aiempi kokemus kyseisestä ohjelmasta ei ole tarpeen.

Elias Linjama on suomalainen muusikko, joka tunnetaan myös nimellä Wing. Hänen kappaleitaan löytyy osoitteesta https://soundcloud.com/thewing ja eräs MilkyTracker-kappale myös Instanssin Arkistosta vuodelta 2013.

Ota työpajaan mukaan oma kannettava tietokone! Myös ilman konetta voi tulla katsomaan ja kyselemään, mutta oma kone helpottaa musiikin tekemisen kokeilua.

Muokkaus la 29.3.2014 klo 15.10: Uusi paikka työpajalle: Ruokala

Seikkailua FM-alikantoaalloilla

Päälava
Icon 1
Oona Räisänen radioharrastaja, hakkeri

FM-radiolähetykset kantavat mukanaan paljon muutakin tietoa kuin ääntä. Muun muassa Helsingin bussipysäkkinäytöt ja autoissa käytettävät navigaattorit kuuntelevat FM-asemien alikantoaaltoja. Esitelmä on radioharrastajan kertomus näiden lähetysten löytämisestä ja niiden merkityksen selvittämisestä. Mukana rautahakkerointia, takaisinmallinnusta ja hieman kryptoanalyysiäkin.

Erittäin salainen

Päälava
Icon 1
Toimiston edustaja agentti

Tiedonantotilaisuus kaikille Toimiston agenteille.